Solutii Knorr-Bremse pentru procesarea aerului

 

Aerul comprimat livrat de compresor trebuie uscat si curatat înainte de a fi distribuit pentru consum în cele pâna la sapte circuite de frâna si secundare. Aceste circuite de frâna trebuiesc alimentate cu maxim trei niveluri de presiune, si asigurate reciproc, pentru a putea îndeplini cerintele de securitate necesare pentru circulatia pe drumurile publice.

Uscarea aerului

Knorr-Bremse ofera în acest sens cartusul de uscare a aerului, cu o eficacitate dovedita, si care usuca în mod fiabil aerul comprimat necesar. Tratarea este necesara pentru a proteja sistemul de aer comprimat fata de înghet si de coroziunea interioara, asigurând astfel siguranta permanenta de exploatare si prelungirea ciclului de viata a sistemului.

Separarea uleiului plus uscarea aerului (OSC)

Pentru a mări durata de viaţă a sistemului de frânare, sistemul Knorr-Bremse OSC oferă o soluţie de maximă eficienţă pentru separarea uleiului din aerul comprimat, în formă de micropicături sau în formă gazoasă, înaintea uscării aerului. Astfel se obţine protecţia elastomerilor folosiţi în diferitele supape, mărindu-se astfel durata de viaţă a acestora.

Procesarea conventionala a aerului

Paleta de produse, ce cuprinde dispozitive de uscare a aerului, presostate, supape de protectie cu patru circuite si limitatori de presiune, contribuie la securitatea în functionare a sistemelor pneumatice de frânare. În plus, oferim unitatea de alimentare cu aer APU, ce reuneste într-un singur aparat toate functiile unui sistem de procesare a aerului.În afara de aceasta, în scopul reducerii necesarului de spatiu, compania Knorr-Bremse ofera, de ani de zile, un dispozitiv APU monobloc extrem de compact.

Procesarea electronica a aerului

procesarea aeruluiÎnca din anul 2004, compania Knorr-Bremse ofera sistemul EAC de procesare electronica a aerului. Acesta combina pneumatica testata a unor functii decisive cu dispozitive electronice. Elemente de software si componente testate asigura o reducere masurabila a consumului de carburant al vehiculului, precum si un grad marit de securitate si confort. Platforma modulara de sistem, cu functii suplimentare integrate, reduce costurile totale ale producatorului de vehicule si permite implementarea unui sistem optimizat de service. Pentru utilizatorul final, EAC poate însemna o economie masurabila de carburant, prin folosirea fazelor de decelerare a motorului, o regenerare precisa, precum si un sistem perfectionat de economisire a energiei.